tisdag 16 november 2010

På tåget

Sitter nu på tåget på väg hem, eller hem och hem vi kommer inte så långt då vi just nu står still någonstans med massa snö utanför fönstret på grund av signalfel. Vi åkte upp till Amerikanska ambassaden i Stockholm igår och tog klockan halv ett på natten in på det vandrarhem vi bokat. Det blev en kort visit där eftersom vi skulle till ambassaden tidigt i morse.

Vi hade fått stränga order om att inte ha med mobil, väska, kameror eller helt enkelt något som inte var nödvändigt för intervjun. Vi tog med oss en varsin väska i alla fall, en tom en med bara lite papper i. Vi ställa oss utomhus bakom en skylt tills en kvinna vinkade in oss i ett rum som liknar en flygplatskontroll. Innan vi fick komma in där var vi tvungna att visa pass, frankerat kuvert och kvitto på visumsavgiften. Sen åkte väskan och jackan igenom röntgen (heter det så?). Sen fick vi lov att gå upp till ambassaden.



Väl där så fick vi lämna in alla papper till en kvinna som buntade ihop det hon behövde och gav tillbaka resten. Vi satte oss i ett rum med massor av människor som även dem väntade på en intervju. Jag har funderat en hel del på den här intervjun, vad de kommer fråga osv. Efter en och en halv timma i väntrummet ropar de upp våra namn och en och en går vi fram till en liten lucka. Där ber de oss om våra fingeravtryck, bekräftar att Göteborgs Universitet är partner med TCU och konstaterar att det kommer bli en rejäl kulturchock. Det hela tar cirka 60 sekunder. Hallå! var är intervjun? Vad hände med den strikta attityden mot väskor och bagage (alla andra kom med massor av personliga tillbehör).

Sen var det i allafall dags att fira att visumet kommer om en vecka. Vi lunchade på ett ställe som hette Bistro Bestick och gick sedan i butiker ett tag. Jag blev sen intervjuad på centralstationen av expressen som visade sin nya app i Ipaden. Kolla imorn så kanske jag är med!
Det var det det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar