torsdag 12 maj 2011

Hemma igen

Hej
I måndags fyllde vi bilen med snack och glada tjejer och tog oss till Austin. Efter cirka tre timmar i bilen anlände vi till hotellet, checkade in och begav oss på en sightseeing tur som ganska snart slutade på Mellow Mushroom.

Tillbaka på hotellet gjorde vi oss i ordning för en tur på 6th street, en gata som torsdag till söndag stängs av för trafik, med barer på båda sidorna av gatan. Eftersom vi var där en måndag så var det inte fullt så mycket aktivitet som vi hoppats på, men det blev ändå en bra utgång till många olika barer. Tillbaka på hotellet igen var det dags för sängen. Vi hade två dubbelsängar och vi var fem stycken så jag, Sara och Ashlei klämde ihop oss i en utav dem. Efter många timmars knölande hoppade jag ner på golvet och den luftmadrass vi hade tagit med oss, som ingen ville sova på eftersom vi fick en sjätte gäst i form av en ganska stor kackerlacka som  sprang runt på golvet, väggar, tak, bord??

Tisdag morgon vaknade vi upp trötta. Men vi tog tappert på våra badkläder och checkade ut från hotellet för att leta upp ett ställe att tuba på. Vi körde i en timme eller så inan vägen tog slut mitt uppe i ingenstans och eftersom hus/markägare har rätt att skjuta dig (dock endast framifrån) om du går på deras mark så tyckte vi det var bäst att vända om och försöka på nytt. Denna gången gick det bättre.
Av med kläderna, in och hyrde varsin tube, lyssnade på instruktionerna och sen ner i vattnet. Jag har läst kommentarerna på facebook och jag tror jag får förklara vad det hela går ut på. Man hyr alltså en tub och hoppar i floden. På floden finns det fyra "rapids" det vill säga fyra passager som det forsar till på där tuben går snabbare och snurrar runt. Övriga delar av floden rör tuben sig nästan inte alls. Det tar cirka tre timmar att komma till slutet där en buss står för att hämta upp flodglidarna. Det var ganska molnigt men runt 30 grader så helt perfekt för en tur på floden.

Vi var nu i Gruene och efter floden bytte vi om och gick och kollade lite i de mysiga butikerna innan vi åkte till Erin´s familjs hus i San Antonio.
Erin´s mamma hade lagat mat till oss när vi kom fram så vi åt och sen åkte vi iväg till nån pub och träffade Laura vän.

Onsdag morgon, idag, vaknade vi tidigt och åkte för att äta min och Saras första tacofrukost. Det var tortillabröd fyllt med potatis och ägg och choritzo och ägg, gan ska gott. Mätta efter frukosten körde vi till vårt nästa mål för resan,The Alamo. Vid The Alamo, 1836, slogs Texas mot Mexico och vann frihet från dem. Visste ni förresten att Texas var ett eget land innan och att det är därför den Texikanska flaggan får hänga lika högt som den Amerikanska.
San Antonio är även känt för sin River Walk så vi promenerade runt där i några timmar innan vi bestämde oss att det var dags att luncha och sedan bege oss tillkbaka till Fort Worth. Vi lämnade Erin i San Antonio hos hennes familj och körde sedan de 4,5 timmarna tillbaka. det tog lite längre tid eftersom det utfärdades varningar om Severe Thunder Storms, det ösregnade och blixtrade stora delar av resan. Men hem kom vi och vi har haft det skit bra. Tubingen och hela minisemestern var det roligaste jag gjort här i Texas och jag kommer sakna Ashlei, Laura och Erin, som gjort Texas till ett hem denna terminen, otroligt mycket.
Nu måste jag sova.
Vi ses!

På väg mot Austin

Trevlig snackpåse

Ashlei och Laura

Vårt hotell

Innan utgång


I Gruene


The River Walk i San Antionio



6th street


Proviant till floden

Getting ready


Början av floden

Erins hus

The Alamo


The River Walk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar