onsdag 5 januari 2011

Onsdag

Idag ska vi till Dale klockan halv elva. Innan dess ska vi träffa en kvinna som heter Nancy. Hon sitter på nåt kontor här vid lägenheten så vi ska fixa med hyran, som gick bra att betala allt på en gång, kanske byta cyklar och annat smått fix.
Dale ska hjälpa oss med registreringen av kurser idag. Han berättade igår att alla de kurer vi valt är fulla! Jag fattar ingenting tanken var att han skulle reservera platser åt oss, men han sa att det antagligen löser sig. Det såg mest lovande ut att läsa ”The American Dream” och ”Why read litterature”. Utöver dessa, om vi nu får dem, ska vi läsa Dales egna kurs som är en introduktion till det Amerikanska samhället och i februari ska vi ha praktik en dag i veckan på ett high school som ligger precis här jämte lägenheten. Vi vet också att vi ska skriva en uppsats där vi jämför den svenska skolan med den amerikanska, inte så originellt men känns ändå legitimt tycker jag.

Uppdatering: Vi satt med Dale under förmiddagen och lyckades registrera oss på 4 kurser, en är kvar att fixa med. Det blev The American dream, Intro to the American society, en praktik kurs två flrmiddagar i veckan, Diversity of students. Den sista vet vi inte riktigt vilken det blir.
Som det ser ut nu kommer vi vara i skolan eller på high school måndag till fredag hela dagar. Till den första kursen ska vi läsa 6 böcker!

Nu ska jag och Sara på möte med Nancy, hon var inte tillgänglig i morse, sen ska vi ÄNTLIGEN träna.
Hejhej

3 kommentarer:

  1. Åh va roligt det är att läsa om era äventyr! Spännande att läsa här ifrån kalla och framför allt SNÖIGA norrland. Kram från oss i norr

    SvaraRadera
  2. Bra bloggat!! Mycket trevlig läsning, du kan aldrig skriva för mycket :)

    SvaraRadera