söndag 20 februari 2011

Baseball, Krogers, Pannkakor, Dallas, tåg, buss, JFK, struts

Massor har hänt sen sist. Igår hade vi 28 grader, helt underbart och vi var lediga från skolan. Igårkväll tog vi våra cyklar bort till greek life och baseballplanen för att se TCU klå Kansas,







...vet inte riktigt hur det gick för i halvlek bestämde vi oss för att cykla till Krogers för att handla ingredienser till pannkakor, glass och grädde! Vädret hade förutspått regn och det såg riktigt mörkt ut så vi tyckte det blev bäst så.
Som vanligt stannar vi alltid inne på Krogers så mycket längre än planerat, men det finns ju så mycket att titta på kolla här liksom:
Juicekoncentrat nedfryst som konserv

Pannkaka och korv på pinne???

Fint påskgodis har kommit fram med


Resultatet av Krogersbesöket:
Vi har ingen elvisp att vispa grädden med men titta så fiffigt Amerikanarna har löst det:

Färdigvispad grädde på burk, frusen. Smakade nästan som vanligt när den tinat till sig lite



Det var den dagen. I morse begav vi oss till Dallas. För att komma dit måste vi först ta bussen:
Väntandes vid busshållplatsen  

Bussen tar oss ner till downtown Fort Worth där vi tog tåget:


Efter lite mindre än en timma på tåget och en kvart på bussen var vi framme i downtown Dallas. Vi hade inte i förväg kollat upp vart man kunde gå eller vad som var sevärt så detta blev en undersökande dag så vi vet vart vi ska ta vägen nästa gång. Vi hittade inte så värst mycket i downtown. Det var ganska folktomt och i princip inga butiker förutom restauranger. Så efter lite omkringvandrande och bussåkande satte vi oss ner för att äta lunch.
Ett museum med sju museum i





Cheriffbilen


Min lite udda måltid-den var inte speciellt god faktiskt
 Jag var modig och provade strutsbiff med som de panerade och tillagade under nån stuvningsliknande sås. Innan vi gick från restaurangen passade vi på att fråga servitrisen vart närmsta shopping fanns. Vi följde hennes råd, tog spårvagnen ett par hållplatser och hittade mycket riktigt lite butiker där men inte alls så mycket som vi hoppats på. Strosade runt där ett tag och tog oss sedan tillbaka till downtown.
Tågstationen ligger precis vi bollen




JFK skjöts i Dallas, bilderna ovan är från ett monument framför JFK museumet. Han skjöts på gatorna vi några timmar tidigare vandrade på.

 Tåget vi åkte till Dallas och hem var en dubbeldäckare-skitcoolt ju =)
Tillbaka i downtown Fort worth i väntan på bussen upp till campus.
Eftersom vi är studenter så har vi fått ett kort som gör att vi åker gratis på alla tåg, bussar, spårvagnar och vad om kan finnas så det kostade oss inte ett öre att komma så långt!!
Imorgon är det söndag, det innebär plugg inför provet på måndag, förhoppningsvis lite solning och en vända till gymmet.
Go natt på er

2 kommentarer:

  1. Lika kul varje gång att läsa om allt ni har för er! KRAM

    SvaraRadera
  2. Håller med föregående skrivare. Så kul att läsa allt ni får vara med om. Visst har de häftiga dubbeldäckade tåg! Så även i Canada som jag o Josse åkte med ner till Niagara Falls.
    Nu skall jag visa bilderna för farmor o farfar som är hos mig just nu.
    Kram från oss alla
    Gittan

    SvaraRadera